De uitdrukking ‘lezer’ omvat een breed scala aan potentiëlen en ook sensaties. Voorkennis beveelt het vermogen aan om informatie te verwerven over een item, individu, site of zelfs lichamelijke activiteit met andere methoden dan de bekende individuele gevoelens. Psychokinese, of zelfs telekinese, is feitelijk het potentieel om een ​​lichamelijke eenheid te bepalen zonder lichamelijke communicatie.

De toestand ‘helderziend’ omvat een grote variatie aan mogelijkheden en sensaties. Veel veronderstelde mystieke sensaties kunnen meestal in werkelijkheid gedetailleerd worden door starmediums middel van mentale systemen zoals de Barnum-impact, waarbij mensen sterk geloven dat wazige, algehele claims feitelijk uiterst precies zijn voor hen allemaal, rechtstreeks, of zelfs door middel van regelrechte oplichting. Een van de meest boeiende elementen van telepathische sensaties is hun potentieel om ideeën rechtstreeks in het attribuut van de mentaliteit over te brengen. De gedachten blijven een van de grootste geheimen van wetenschappelijk onderzoek, en ook helderziende mogelijkheden kunnen, als wordt bevestigd dat ze daadwerkelijk actueel zijn, essentiële ideeën opleveren over de onderlinge verbondenheid van de denkwijze en de lichamelijke wereld.

Mystieke kennis heeft mensen al eeuwenlang betoverd. Verhalen van voorspellers en ook van zieners die de toekomst kunnen voorspellen, met de levenlozen kunnen communiceren, of zelfs vieringen op kilometers afstand kunnen aanschouwen, zijn feitelijk ingebed in de traditie van verschillende samenlevingen. Deze verhalen, die vaak gehuld zijn in verwarring en aarzeling, benadrukken een aanhoudende individuele behoefte om met één ding meer in contact te komen dan onszelf, om het onverklaarbare te leren kennen, en ook om de onvoorspelbaarheid van de levensstijl te overwinnen.

Naast de klinische manipulatie hebben de inzichten van de lezer grote gevolgen voor zowel de metafysische als de persoonlijke ontwikkeling. Of het nu via tarotkaartanalyses, astrologie of zelfs puur mystieke onderzoeken is, individuen ontdekken hun verleden, zowel bestaande als toekomstige, in de hoop zowel duidelijkheid als een pad te verkrijgen.

In het begin van de 20e eeuw ontstond de industrie van telepathie om spirituele sensaties medisch te onderzoeken. Via praktijken waarbij rekening werd gehouden met geheugenkaarten en het rommelen van kubussen, zochten Rijn en zijn collega’s naar bevestiging van het leven en de maatstaf van telepathische mogelijkheden.

Een van de meest interessante facetten van dit streven is eigenlijk de expeditie van telepathische sensaties – potentiëlen die relatief de erkende regels van de natuurwetenschappen te boven gaan en ook blikken verschaffen in werelden die feitelijk over het algemeen ongrijpbaar zijn voor onze waarnemingen.

Het probleem bij het reproduceren van telepathische capaciteiten onder gematigde gezondheidsomstandigheden is feitelijk een primair obstakel geweest bij het verkrijgen van reguliere medische erkenning. Veel veronderstelde lezerssensaties kunnen doorgaans feitelijk worden beschreven via emotionele systemen zoals de Barnum-impact, waarbij mensen er sterk van overtuigd zijn dat obscure, algemene beweringen voor allemaal direct of zelfs door middel van regelrechte fraude feitelijk zeer correct zijn.

Een van de meest boeiende facetten van mystieke sensaties is hun potentieel om kennis rechtstreeks in de eigenschappen van de mentaliteit te gebruiken. De gedachten blijven een van de beste geheimen van wetenschappelijk onderzoek, en helderziende vermogens kunnen, als wordt geverifieerd dat ze daadwerkelijk actueel zijn, mogelijk vitale hints bieden over de onderlinge verbondenheid van bewustzijn en de lichamelijke wereld.

De individuele betovering en veel meer is eigenlijk een consistente hele plaat geweest. De missie om te begrijpen wat zich buiten ons directe gezichtspunt bevindt, komt van historische werelden die naar de beroemdheden kijken tot hedendaagse experts die de zee en de uitgestrekte gebieden doordringen, en is feitelijk diep inherent aan ons totale onderbewustzijn. Een van de meest fascinerende onderdelen van dit specifieke streven is eigenlijk de expeditie van spirituele sensaties – capaciteiten die schijnbaar verder gaan dan de erkende regels van de natuurwetenschappen en promotie gluren rechtstreeks naar arena’s die eigenlijk doorgaans moeilijk te bereiken zijn voor onze gevoelens.

Psychische verschijnselen: feit of fictie?